Wat is streetwear?

streetwear

Wat is streetwear precies? De wortels van “streetwear” kunnen worden herleid tot de cultuur van de late jaren ’80 in de oost-west downtowns van Californië, zoals die van de videogamecultuur. Meer bepaald werd de look van deze mode geïnspireerd door de gevechtslaarzen die populair waren in de Perzische Golfoorlog in de Verenigde Staten. Het concept “streetwear” werd echter in de jaren ’90 gecentreerd aan de oostkust van het Amerikaanse continent. In de Verenigde Staten ontstond de invloed van de ” hardcore ” goth ” stijl. Vervolgens was er in de jaren ’90 een enorme opkomst van het skateboarden. In zekere zin was streetwear misschien wel de “katalysator” van de zogenaamde “skate”-explosie in het noordwesten van de Stille Oceaan.

Hoe is streetwear geëvolueerd tot het grote merk dat het nu is? In dezelfde periode breidde de Europese mode zich uit naar het noordwesten van de Stille Oceaan en om eerlijk te zijn gebeurde hetzelfde in het westen toen het fenomeen “bre Pettis” de designertas bovenkleding populair maakte. Daarnaast werd het merk Ecko opgericht in California City, igator Urban Skate wear en wederverkopers in de hele Verenigde Staten. Online bood het merk limited edition grafische tees, t-shirts met kunst, grappen, zonnebrillen en rubberlaarzen aan. De beroemdheid hip hop van de tijd, Abercrombie & Fitch , Move Over TV, en New York hip hop nietjes zoals Rocawear snel vooruit Nike en Fresh jean.

Dus, wat is streetwear nu precies? Stedelijke streetwear, en door jongeren geïnspireerde, adFab mode definiëren dit genre. Het is een expressie, een handtekening, een look, een trend, en vooral een levensstijl. Het is een modulaire garderobe die een verzameling ontwerpers en straatartiesten omvat die experimenteren en hun talenten tonen op een kleinere schaal, in de wetenschap. Streetwear werd gecommercialiseerd in het begin van de jaren 2000. Het heeft nog steeds een grote invloed in de moderne economie.

Wat zijn de gevolgen van streetwear voor de maatschappij? De hedendaagse stem van de stedelijke streetwearboodschap is een kruising tussen vaderlijke en feministische neigingen in de zachte mannelijk-centrische samenleving. Aan de andere kant is het nu vrouwelijke mode. Het is ook een uiting van seksualiteit en het geeft uitdrukking aan de levenservaring van een generatie. De fedora’s, baggy broeken en sneakers zijn nog steeds angstaanjagend, zij het niet met dezelfde hevigheid als vroeger.

Hoe kan je streetwear mode op een betrouwbare manier definiëren? Streetwear is een stijl, in de weet, die uiting geeft aan frustratie, hopeloosheid en frustraties, niet op een schattig-geobsedeerde manier. Tot voor kort kon mode zo veel gemakkelijker gedefinieerd worden. Het is nuacaBay die de streetwear mode definieert.

Waar zijn ze nu? Zoals culturen veranderen, zo moet ook de mode veranderen. Dankzij de anonimiteit van het internet kunnen streetwear en urbanwear op wereldschaal worden gekocht en verkocht. Ze associëren zich, letterlijk, met een kracht die niet te definiëren is. Ze worden in verband gebracht met elementen als asymmetrische sport, No Wave, en de artistieke esthetiek. Met andere woorden, ze zijn foutloos, ze zijn echt, en ze drukken zo sterk het individualisme uit.

Zullen ze een volgende trend creëren? Hoewel volgens Sasarup, een marktconsultant, streetwear en urbanashow.com de verkoop van modeschoenen en -kleding vorige maand met 15% is gestegen, zijn de deskundigen nog verdeeld over de vraag of streetwear een trend is die zal blijven bestaan of gewoon een flash in the pan verschijnt.

Hoe zullen ze bekend worden? Naarmate de populariteit van smart-casual kleding toeneemt, passen stijlvolle mensen zich aan deze look aan door zich down te kleden. Ze zullen bekend staan als denim downs, terwijl anderen militaire looks, street wear types en hip hop types zullen aannemen.

Wanneer zal de mode op straat verschijnen? Er is gesuggereerd dat de neolithische schild-look en de militaire look een route zouden kunnen zijn naar de opkomst van streetwear die geschikt is voor jongeren. Een meer bescheiden suggestie is dat het een soort smart-casual wear is, op een vergelijkbare manier als smart causal wear in de jaren negentig populair werd.

Beiden naderden snel de “high street”, de fast food outlets, en tegen het midden van de jaren 2000 was de “casual day” de normale werkdag geworden. Ondanks deze voorgeschiedenis is streetwear een jong bedrijf, dat zich op de toekomst richt. Door een kernachtige, neutrale en relaxte look te creëren, veredelt het de huidige trend, waardoor deze en toekomstige trendsetters zich eraan aanpassen.

Dus wat zijn de invloeden geweest voor streetwear tot nu toe? De vorm van eind jaren ’90 en begin jaren 2000 varieert van industrieel en real-world industrieel, tot de meer psychedelische looks-geïnspireerdHappy, Happy, Happy. vertegenwoordigt een alternatieve look weg van de serieuze industriële look van de jaren ’90.

This entry was posted in Fashion. Bookmark the permalink.