Hoe ontwerp je je eigen hoodie in Photoshop?

Zelf hoodie ontwerpen

Je bent waarschijnlijk ziek van het zien van diezelfde basis hoodie ontwerpen in elke winkel. Nou, het is tijd om creatief te worden met je eigen aangepaste ontwerp! Als je ooit een hoodie hebt willen ontwerpen in Photoshop, dan is deze tutorial iets voor jou. Je wordt begeleid bij het ontwerpen van een eigen hoodie met Photoshop en Adobe Creative Suite. Het leuke van het ontwerpen van je eigen hoodie is dat er niet veel technische kennis voor nodig is. Alles wat je nodig hebt is wat basisvaardigheden voor het bewerken van patronen en inzicht in hoe patronen werken. In deze post gebruiken we InDesign om patronen te maken voor een eigen hoodie, maar de principes blijven hetzelfde, ongeacht welke software je gebruikt om patronen te ontwerpen (InDesign, Illustrator of Photoshop). Meer details over het maken van aangepaste ontwerpen vind je in onze vorige post hier

In Design voor Custom Hoodie Design

Als je InDesign niet gebruikt, vraag je je misschien af waar al die ophef over gaat. Het is niet echt een geheim dat InDesign hét programma is voor het maken van gedrukte patronen. InDesign heeft een heleboel ingebouwde gereedschappen waarmee je fantastische gedrukte patronen kunt maken. Het is echter meer dan alleen een afdrukprogramma. Het heeft ook functies voor opmaak, typografie en pagina-indeling, krachtige vectorbewerkingsprogramma's en andere opmaakfuncties waarmee je elk soort ontwerp kunt maken.

Photoshop voor hoodie ontwerp

Als je eenmaal je eigen hoodie hebt ontworpen in InDesign, kun je het bestand openen in Photoshop. Nu kun je beginnen met het ontwerpen van je hoodie in Photoshop. Je kunt ook patronen maken in Photoshop. Dat betekent dat je je patroonontwerpen in Photoshop kunt maken terwijl je de patroonontwerpen in InDesign maakt. Dat maakt het super eenvoudig om een patroon ontwerp workflow in huis te halen. Wat geweldig is aan het werken met Photoshop en InDesign is dat je je InDesign bestanden kunt importeren als PSD bestanden. Dat maakt een hoop aanpassingen in Photoshop en Illustrator mogelijk! Dit is ook een geweldige optie als je een team van ontwerpers hebt die aan ontwerpen werken. Je kunt één ontwerper het patroonontwerp laten maken, en een andere ontwerper de voor- en achterkant mockups. Als je een aangepaste hoodie ontwerpt, kun je gemakkelijk mockups maken met Photoshop.

Adobe Illustrator voor Hoodie Ontwerp

Inmiddels heb je je aangepaste hoodie ontworpen in Photoshop. Nu kun je het PSD-bestand openen in Adobe Illustrator. InDesign en Photoshop bestanden kunnen ook geopend worden in Illustrator. Maar wij zullen Illustrator gebruiken om onze aangepaste hoodie ontwerpen te maken. Het mooie van het werken met Illustrator en Photoshop is dat je meerdere ontwerpen in Illustrator kunt maken en dan die ontwerpen als lagen kunt importeren in Photoshop, en wijzigingen kunt aanbrengen in de ontwerpen. Dat maakt samenwerking gemakkelijk, en het is zeer kosteneffectief. Omdat we werken met een vector-gebaseerd ontwerp, kunnen we gemakkelijk een aangepast hoodie patroon maken in Illustrator. Je kunt gemakkelijk een eigen hoodie patroon maken in Illustrator dat je kunt gebruiken voor allerlei soorten kleding. Je kunt zelfs een eigen hoodie patroon maken voor een specifiek ontwerp of merk..

This entry was posted in Blogging. Bookmark the permalink.