Verschillende soorten sieraden

Sieraden Zeeland

 

Juwelen zijn veel ouder dan cultuur, traditie, godsdienst en zelfs wetenschap. In feite werden ze zowel als magie en als bron van geluk beschouwd en worden ze vaak specifiek gebruikt als totems en bescherming. Ook religie heeft een rol gespeeld bij de vervaardiging van juwelen. Andere juwelen, vervaardigd uit edele metalen, edelstenen of edelstenen, kunnen ook een rol hebben gespeeld in Mesopotamië, Egypte, India en China. Ook Rusland kan enkele nuttige technieken hebben ontwikkeld, die de produktie van juwelen konden vergemakkelijken. Met de beschikbaarheid van grondstoffen en de machinale productie kon de productie zich misschien verder verspreiden en ook naar andere continenten.

In de huidige tijd gebruiken we de term juwelen om te verwijzen naar alle sieraden die modieus, uitgebreid en vaak ostentatief zijn. Dit kan in het bijzonder armbanden omvatten. Ze kunnen handgemaakt of in massa vervaardigd zijn en voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Er worden veel verschillende soorten materialen gebruikt om juwelen te maken. Tien verschillende ke allegro’s worden gebruikt om een armband te maken. In India worden 22 verschillende opalen gebruikt om de beroemde Red Delicious Coral Necklace te maken. Deze vallen op door de unieke symboliek die ze bevatten. In Hawaii werd met 5 locs een Scarification Necklace gemaakt, die zelfs naar Jamaica werd meegenomen om te gebruiken als focus voor kava en een spirituele Omah Malakule.

Tegenwoordig gebruiken we de term juwelen om elk soort sieraad te beschrijven dat wordt gebruikt, ontworpen, vervaardigd en gedragen om iemand anders of iets of iemand te vertegenwoordigen. Dit strekt zich uit tot ringen met het perspectief van een toeschouwer. Juwelen zelf kunnen worden gedragen om je werkelijke leeftijd te verbergen, om conformiteit aan te geven, en zelfs om iets anders te suggereren. Vaak genoeg is het niet wat je denkt dat het is.

De term “juwelen” verwijst ook naar een medley van symbolen of iconografie die vaak worden gebruikt om spirituele concepten weer te geven, zoals Hermes’ symbool van sleutels (denk kameel), de gekruiste schakels en paren van Dentzel (kat) oren (kat).

“Juwelen” worden met veel meer dan één symbool geassocieerd. Het kan bijvoorbeeld van alles zijn: het kan sieraad zijn, modieus of maf. Symboliek kan zich met allerlei dingen associëren. Soms neemt de betekenis van het ding zelf de ware waarde ervan weg. Soms is het ding zelf het enige dat telt.

Het is niet per se belangrijk wie de juwelen heeft uitgevonden, maar wel dat ze vernieuwend en creatief waren. Symboliek is door de geschiedenis heen en ook nu nog met veel dingen geassocieerd. Laten we, om de taal van de mode te lenen, eens kijken naar enkele veel voorkomende symbolen die worden gebruikt om enkele veel voorkomende dingen te beschrijven.

Lees meer

Zelfgemaakte sieraden
Glas sieraden 

This entry was posted in Fashion. Bookmark the permalink.