Katoen

Katoen stoffen

Het fijnste katoen stoffen komen uit India en Egypte. De stof is perkal, een dicht op elkaar geweven reeks van verticaal gelijnde draden, die elk een smalle breedte hebben. Het lichte gewicht en het aangename uiterlijk van de katoenen stof maken deze populair voor lichte toepassingen, zoals rokken en vesten, of als meubelstof. Percale wordt meestal gekamd, waardoor de korte, ruwe vezels worden verwijderd die de stof oncomfortabel maken om lang te dragen. Het gekamde patroon zorgt voor een vlakke, gladde stof. Wij gebruiken gewoonlijk gekamd katoen voor kussens en dekbedden, omdat die niet alleen sterk zijn, maar ook duurzaam.

Omdat het perkal katoen is, komt het sneller in vorm, zodat het in de machine gewassen en gedroogd kan worden. U kunt perkal met de hand of in de machine wassen, maar de stof is delicaat, dus u wilt hem niet te veel in de machine wassen. De meeste perkal is diagonaal afgewerkt, wat betekent dat de afzonderlijke vezels recht en plat liggen. Dit geeft een aparte look. De kleur van de stof moet in de eerste plaats een mooie tint zijn van de kleur van de draden, dus de tinten van de draden zijn relatief gelijk.

Raketkatoen perkal is iets anders dan perkal. Percale staat bekend om zijn strakke weving, zozeer zelfs dat het een soort dicht geweven katoenen stof is. Raketkatoen perkal heeft een losse weving, zozeer zelfs dat het lijkt op leuk en levendig flanel. Het algemene gevoel van de stof is uiterst nonchalant en ontspannen. Door de combinatie van deze effecten voelt het aan alsof u buiten in een hangmat hangt, nadat u zich in een donzig dekbed van katoen heeft gewikkeld.

Voordelen

Zoals de meeste soorten katoen, wordt aanbevolen om deze perkal in de wasmachine te wassen. Terwijl er andere soorten stoffen zijn die in de machine gewassen kunnen worden, zijn er ook die dat niet kunnen. De reden hiervoor is dat bijna alle soorten perkal katoen, meisje extra lang, beschadigd kunnen worden tijdens het wassen. Hoewel het meestal geen problemen geeft als het met de hand wordt gedaan, kan het bij andere, meer synthetische stoffen krimpen, hoewel het niet noodzakelijkerwijs zal kreuken, maar wel zijn vorm en zachtheid kan verliezen tijdens het wasproces.

Een ander voordeel van een extra lang perkal meisje is dat de afzonderlijke garens verschillende kleuren draden dragen. Dit betekent dat de meisjes kunnen worden gedragen in meer gevarieerde kleuren, zonder zorgen te maken over de geschoren kleuren vervagen. Dit is geweldig om naar school te dragen, omdat het betekent dat je outfit er niet allemaal hetzelfde uit hoeft te zien. Percale heeft genoeg vezels in zich om grote gaten te maken aan de uiteinden van de kleuren, zodat het meisje nog steeds kan zien waar ze naar moet kijken.

Aanschaf

De prijzen kunnen een beetje lastig zijn. Dit is omdat perkal meisje extra lang beddengoed wordt steeds meer en meer populair. Naarmate het beter verkrijgbaar is en meer fabrikanten afstuderen om dit product te maken, wordt het duurder. Dat is niet totaal omdat sommige perkal in veel grotere maten wordt gemaakt, maar dat maakt de kosten wel lager.

Over het algemeen kunt u verwachten om ergens te betalen van $ 30 tot $ 200 voor perkal meisje extra lang. De reden dat ze zo duur zijn, is dat ze heel speciaal en uniek zijn. Ze zijn niet vaak te vinden in drogisterijen, zodat direct spreken tot de kwaliteit van het product. Producten van hogere kwaliteit zullen minder duur zijn, maar dat komt volgens ons alleen omdat ze van hogere kwaliteit zijn en marketing hebben om ze duurder te maken. Je krijgt waar je voor betaalt.

This entry was posted in Blogging. Bookmark the permalink.