15 Kledingtips voor visagisten om uw cliënten er op hun best uit te laten zien

Visagist

Met de opkomst van sociale media is het makkelijker dan ooit om veel mensen te bereiken met je bedrijf of merk. Dit betekent dat er veel meer mensen zijn die vragen stellen over hoe ze hun make-up goed moeten doen of wat voor kleding ze moeten dragen als ze een bruiloft fotograferen. Als onafhankelijke visagist kan dit erg overweldigend zijn. Maar als je het meeste geld wilt verdienen en je bedrijf wilt laten groeien als onafhankelijk visagist, moet je beter gaan nadenken over je klantenkring. Als een onafhankelijke visagist die nog geen groot team tot zijn beschikking heeft, zul je merken dat sommige klanten niet bereid zijn de tijd te nemen voor hun make-up afspraken. Misschien hebben ze maar één formeel evenement per jaar of hebben ze af en toe shoots op korte termijn. Hoe dan ook, het is aan jou als onafhankelijk make-up artiest hoeveel tijd je vanaf het begin met elke klant wilt doorbrengen.

Make-up 101 voor nieuwe onafhankelijke schoonheidsconsulenten.

Voordat je voor het eerst de studio van een visagist binnenstapt, wil je misschien wat make-up vaardigheden opfrissen. Hoewel make-up een kunst is, is het ook een wetenschap. Er zijn formules en formules, formules en formules. En als je het eenmaal onder de knie hebt, is het makkelijk om door te gaan naar nog ingewikkeldere dingen. Het kan dus leuk en creatief zijn om je gezicht te tekenen of te schilderen, maar als je weet hoe je kleuren moet mengen en op de juiste manier moet aanbrengen, heb je een enorm voordeel in de make-up branche. En het is ook belangrijk om in gedachten te houden wat de klant probeert te bereiken.

Onze ervaring is dat nieuwe visagisten vaak het meest in de war zijn met de ogen. Of het nu gaat om donkere kringen, roodheid, of gewoon een gebrek aan inzicht in hoe je een look creëert die past bij de huidskleur en leeftijd van de klant, dit is een gebied waar veel nieuwe visagisten meer tijd aan zouden moeten besteden.

Afspraak tips voor Make-up Artiesten

De eerste tip die we hebben is dat je op tijd moet zijn voor de afspraken van je visagist. Dat klinkt misschien als een open deur, maar het is eigenlijk verrassend hoeveel visagisten we kennen die te laat komen op hun eigen afspraken. Dit kan betekenen dat je 10 minuten te vroeg komt opdagen of 10 minuten te vroeg vertrekt, afhankelijk van je schema en de locatie van de afspraak. Als je naar een studio of bij iemand thuis gaat, is het beleefd om minstens 5-10 minuten te vroeg te komen, zodat je niet midden in een pauze aankomt. Hoe je jezelf voorstelt aan je visagist en hoe je begroet wordt als je aankomt, zal je maken of breken bij die specifieke persoon. Sommige studio's hebben strikte regels over wie er in de studio mag komen en als je niet wordt uitgenodigd, kun je overwegen een andere studio te zoeken.

Slotgedachte

We hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest. Als onafhankelijk make-upartiest zul je merken dat er veel aspecten van dit beroep zijn die niet glamoureus zijn. Je moet je tijd afstemmen op de agenda's van je klanten, soms op korte termijn en in minder-dan-ideale lichtomstandigheden. En je zult te maken krijgen met veel klanten die niet bereid zijn de tijd te nemen om er op hun speciale dag mooi uit te zien.

Dat gezegd hebbende, zult u ook merken dat het veel voldoening geeft als u uw klanten zelfverzekerd en mooi ziet weggaan uit uw studio. Dit kan zelfs gebeuren als ze niet de duurste of meest glamoureuze kleding dragen.

This entry was posted in Blogging. Bookmark the permalink.